Despre machiajul de ocazie

Make Up Raluca Dragoi by Roberta Constantin
29 iulie 2019

Machiajul pare uneori o adevărată artă, cu reguli diferite în funcție de ocazie. Există machiajul de zi vine cu regulile lui, ai apoi machiajul de seară, cel pentru diferite ocazii precum nuntă sau alte petreceri. Produsele sunt și ele cât se poate de variate cu toate opțiunile de îmbinare a lor.

Dacă majoritatea sunt de acord că machiajul de zi, casual, trebuie să fie unul natural care doar să pună în evidență trăsăturile și să ascundă eventualele imperfecțiuni, când vine vorba de machiajul de seară sau de cel de ocazie, regulile se complică.

Machiajul de ocazie poate părea dificil pentru femeile care nu se machiază des sau o fac doar ziua. Dacă pentru zi ajunge un fond de ten cu acoperire ușoară sau medie, pentru seară sau ocazii e bine să folosești unul cu acoperire mare. Ai grijă să îl uniformizezi bine, de preferință cu un burețel special pentru fond de ten. Pudra e și ea necesară pentru o rezistență mai bună a machiajului. Corectorul pentru zona cearcănelor, estompat astfel încât să nu se vadă diferențe între zone se folosește la fel indiferent de tipul de machiaj.

Adevărata diferență la machiajul de seară sau ocazie e făcută de zona ochilor. Aici te poți juca în voie cu diverse nuanțe, sidefate sau mate, poți crea celebrul smokey eyes. Dacă vrei poți adăuga și creion în stil ochi de pisică, etc. Evident, nu poate lipsi mascara, din care e recomandat pentru machiajul de ocazie să aplici două straturi.

Dacă la machiajul de zi blush-ul trebuie să fie natural și să aibă rolul de a contura pomeții fără a-i evidenția excesiv, la cel de seară poți folosi unul bronzant sau chiar sidefat și îl poți accentua mult mai mult. În fine pentru buze la machiajul de ocazie poți folosi nuanțe puternice de ruj și îl poți folosi împreună cu un creion pentru contur pentru un efect mai intens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *